...

EuroDesk

Nevşehir Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası

Uluslararasılaşma yolunda bugüne kadar önemli çalışmalar yapan Nevşehir Üniversitesi, Avrupa Birliği destekli projelerden edindiği tecrübe ile Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca 3 Nisan 2013 tarihinde “Eurodesk Temas Noktası” olarak kabul edildi.

Bu alanda Nevşehir ilinde tek hizmet veren Nevşehir Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası, Nevşehir’de gençlere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde eğitim görme, uluslararası gençlik projelerine dâhil olma, gençlik projeleri hazırlama, gönüllü eğitim çalışmaları ve benzeri konular hakkında çalışmalar yürütmektedir.

Nevşehir Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası, gençlerin Avrupa’daki fırsatlardan yararlanmaları için çeşitli seminer ve toplantılar ile birlikte AB fonları ile yurt dışına çıkabilmeleri için çalışmalar yürütecek.

Eurodesk Temas Noktası ile Avrupa ve Ulusal Eurodesk ağı üyeliği, iletişim araçları, soru cevap yardımı, ortak aramaları, 30 ülkede projeler ile ilişkili kuruluş bağlantıları, yerinde eğitim, Avrupa etkinlikleri ve eğitim programları gibi birçok aktif programdan ücretsiz olarak faydalanılabilecek.

Nevşehir Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası Görevini, Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Serkan Başar Yürütecek

Eurodesk Nedir?

Eurodesk, gençlere ve gençlerle çalışan herkese Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi veren bir ağdır. Tüm program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk, Türkiye’de, Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirilmiştir.

Eurodesk ile çok sayıda gencin çeşitli projeler hazırlamak suretiyle Avrupa’ya hareketliliğini veya yerel etkinliklere katılması hedeflenmektedir.

Eurodesk Temas Noktası İletişim Bilgileri

Serkan BAŞAR