Lütfen bu bölümü formlarınızı doldurmaya başlamadan önce dikkatlice okuyunuz!
1) KARŞI KURUMA BAŞVURU AŞAMASINDA HAZIRLANMASI GEREKEN EVRAKLAR
-
Her belge ikişer nüsha ve renkli çıktı olarak hazırlanmalıdır. Bir nüshanın ofisimize bırakılması zorunludur.
Başvuru Formu ( Student Application Form )
-
Öğrenci Bilgi Formu( Bilgi Formu )
-
Konaklama Formu (Bu belge gidilecek olan kurumun kendi web sitesinden (kurumun istediği belgeler arasında olması durumunda) indirilmeli ve doldurulmalıdır.)
- Öğrenim Anlaşması ( Learning Agreement )
-
Ders Tanınma Belgesi ( Recognition Sheet ): Öğrenci yurt dışına çıkmadan önce, misafir olacağı üniversitede alacağı derslerin dönüşten sonra hangi derslere karşılık geleceğini belirten bir belgedir. Öğrenim Anlaşması (LA) ile birlikte hazırlanmalıdır. Bu nedenle ders seçimi yapılırken, bölüm Erasmus koordinatörü ile sıkı bir irtibat gereklidir. Üç nüsha şeklinde hazırlanmalı, biri öğrencide, biri Uluslararası İlişkiler Ofisi'nde, biri de bölüm koordinatöründe kalmalıdır. Bu belge yurt dışındaki ilgili üniversiteye gönderilmeyecektir. Yurt dışına çıkıldıktan sonra, Öğrenim Anlaşması'nda (LA) herhangi bir değişiklik yapılması durumunda, bu belgenin tekrar düzenlenmesi, döndükten sonra ders saydırma aşamasında sıkıntı yaşanmaması için son derece önemlidir.
2) KARŞI KURUMDAN KABUL YAZISI GELDİKTEN SONRA HAZIRLANMASI GEREKEN EVRAKLAR(VİZE VE PASAPORT İÇİN GEREKEN EVRAKLAR:
İkişer nüsha ve renkli çıktı olarak hazırlanmalıdır. Bir nüshanın ofisimize bırakılması zorunludur.
- Pasaport alımı için yazı ( Öğrenci İşlerinden temin edlir. )
-
Dil Kursu Formu ( Öğrencinin isteğine göre ve karşı kurumun onayı sonucunda dil kursu durumu netleşir .)
3) VİZE ALINDIKTAN SONRA HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER
Bu belgelerin ofisimize teslim edilmek üzere bir nüsha hazırlanması yeterlidir.
-
Öğrenci Bilgi Formu (Birinci bölümdeki formun aynısıdır, ikinci defa doldurulması gerekmemektedir. Gideceğiniz kurumdaki iletişim bilgileri çoğu zaman vize alındıktan sonra kesinleşmektedir. Bu nedenle güncellenmesi gerekmektedir.)
-
Öğrenci Sözleşmesi (Erasmus öğrencisinin haklarını öğrenmesini sağlayan bir metindir. Form üzerinde gerekli alanları kendi bilgilerinize göre doldurunuz.)
4) YURTDIŞINDAN DÖNDÜKTEN SONRA HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER
-
Karşı Üniversiteden Onaylı Katılım Sertifikası(Orjinal nüshası olmalıdır. Yurtdışından dönmeden önce mutlaka ıslak imzalı olarak karşı kurumdan talep edilmelidir. Orjinal nüsha kesinlikle Dış İlişkiler Ofisi’nde kalacaktır.)
-
Karşı Üniversiteden Onaylı Not Dökümü (Yurtdışından dönmeden önce mutlaka ıslak imzalı olarak karşı kurumdan talep edilmeli ve orjinal nüshası ofise teslim edilmelidir. Bu belgede yer alan derslerin kodları, adları ve ECTS kredileri, daha önce hazırlanmış olması gereken öğrenim anlaşması (LA) ile ders tanınma belgesinde (Recognition Certificate) ve bu aşamada hazırlanacak olan nihai ders sayıştırma ve not dönüşüm belgesindeki derslerle bire bir aynı olmalıdır. Bazı yurt dışı kurumlardan alınan onaylı not döküm belgelerinde kalınan derslerin gösterilmediği durumlar söz konusudur. Bunlarında belgeye yazılmış olması gereklidir.)
- Nihai transkript: (Not dönüşümü gerçekleştikten ve notlar KÜ sistemine aktarıldıktan sonra yurtdışında alınan derslerin de gözüktüğü not dökümüdür. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan alınmalıdır.)
-
Nihai Rapor: (Yurt dışındaki değişim periyodundan dönen Erasmus öğrencisinin doldurması gereken istatistiksel bir form)
- Pasaport Giriş-Çıkış Sayfasının Fotokopisi
-
Arrival - Departure Form: (Öğrenim görülen kurum tarafından tarihleri doldurulmuş, mühürlü ve imzalı onaylanmış şekilde olması gerekmektedir.)
ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ FORMLARI
1. Öğrenim Hareketliliği Başvuru Formu
2. Learning Agreement
4. Erasmus Öğrenci Beyannamesi
6. İngilizce Özgeçmiş (Europass Cv Format)
10. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sözleşmesi
11. Öğrenim Hareketliliği Nihai Rapor Formu